Kështu u ndërtua Kisha e Laçit/ Aty kanë ndodhur mrekulli të mëdha dhe janë shëruar me mijëra Shqiptarë

Nga shekulli XIII, kur u ngrit shenjtërorja e parë e Shëna Ndout në Laç e deri në vitin 1967, kur u rr ënua, kaluan shMijëra shqiptarë janë shëruar aty, janë bërë mrekulli të mëdha/ Ja kush e ndërtoi Kishën e Laçit – Kosova imeekuj, jo vite.E u duk se do të kalonin përsëri shekuj, e jo vite, SHIH ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

Ne pritje që të ngrihej përsëri në këmbë streha shqiptare e Shenjtit të Padovës, që këtu thirret i Laçit. E kështu deri në vitin 1991, kur ndodhi një mrekulli e dyfishtë, e pashkruar.Pikërisht në këtë vit, ndërmjet shtegtarëve, që nuk kishin pushuar kurrë së ngjituri, te kodra e rrëpirët të Laçit, u duk një frat i huaj, italian. Quhej Ernesto Caroli. Emër i njohur në mbarë botën, sepse themelues i Korit të famshëm Zecchino d’Oro të Antonianës së Bolonjës – po krejt i panjohur në. SHIH ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *